![]() |
Tweet |
Gümüşhane Valiliği, 2024 yılında il sınırları içerisinde konaklamak isteyen arıcılar ile il dışına gidecek olan arıcılar, kentte konaklayan sabit ve gezginci arıcılar ile muhtarlıklar ve yetkililerin uyacağı hususları belirleyen genel emri yayımladı.
Vali Aydın Baruş imzalı yayımlanan genelge şu şekilde:
“10.07.2018 tarihli ve 30474 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı 1 (bir) No’lu Kararnamesi Tarım ve Orman Bakanlığı teşkilat, Görev ve Yetkileri ile 11.06.2010 tarihli ve 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanuna istinaden 23.05.2024 tarihli ve 32554 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Arıcılık Yönetmeliği, 17.12.2011 tarihli ve 28145 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yurt İçinde Canlı Hayvan ve Hayvansal Ürünlerin Nakilleri Hakkında Yönetmelik, 14.05.2013 tarihli ve 28647 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yurt İçinde Canlı Hayvan ve Hayvansal Ürünlerin Nakilleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ve 23.02.2018 tarihli ve 30341 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yurt İçinde Canlı Hayvan ve Hayvansal Ürünlerin Nakilleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında, 2025 yılında İlimiz sınırları dahilinde konaklamak isteyen arıcılar, il dışına gidecek olan arıcılarımız, İlimizde konaklayan sabit ve gezginci arıcılar ile muhtarlıklar ve yetkililerin uyacağı hususlar aşağıda belirtilmiştir.
Alıcı ve Satıcı Kovan Sahibinin Yükümlülükleri
(1) Arıcı, işletme veya işletmelerinin kayıt altına alınmasını sağlamak, dolu veya boş duruma geçen kovanlar ile işletmelerine ve işletmelerinden olacak tüm koloni hareketlerini ilgili İl/İlçe Müdürlüğüne bildirmekle yükümlüdür.
(2) Alıcı ve satıcılar Arıcılık Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde aldıkları veya sattıkları kolonilere ilişkin gerekli bildirimleri ilgili Arıcılık Yönetmeliğinin Ek-2’sinde yer alan Arı Nakil Belgesini doldurarak ilgili İl/İlçe Müdürlüğüne bildirmekle yükümlüdür. Alımı satımı yapılan kolonilerin nakillerinde il içinde arı nakil belgesi, iller arasında ise arı nakil belgesi ile birlikte veteriner sağlık raporu kullanılır.
(3) Kovan sahibi Arıcılık Yönetmeliğinde yer alan yükümlülüklerini eksiksiz ve hatasız olarak yerine getirmekten ve beyanlarının doğruluğundan sorumludur.
İşletmelerin Tanımlanması ve Kayıt Altına Alınması
(1) Arıcılık faaliyetinde bulunan gerçek/tüzel kişiler takip ve kontrol sağlamak adına işletmelerini ve kolonilerini kayıt altına aldırmak zorundadır.
(2) İşletmelerin tanımlanması ve kaydı için işletme sahibi tarafından işletmenin bulunduğu yerdeki İl/İlçe Müdürlüğüne müracaat edilir. İşletme sahibinin müracaatı üzerine Türkvet Kayıt Sistemi üzerinden özgün bir işletme tanımlama numarası tahsis edilir. İşletme tanımlama numarası, iki haneli ülke kodu, iki haneli il trafik kodu ve on haneli bireysel işletme tanımlama numarası olmak üzere en fazla on dört karakterden oluşur.
(3) Türkvet üzerinden işletme tanımlama numarası verilen kişilere AKS kaydı açılarak kovan plakası tahsis edilir.
(4) Bakanlık AKS’de kişi kaydı oluşturmada ikamet kayıtlarına esas sınırlama koyabilir.
Kolonilerin Tanımlanması ve Müracaat
(1) Koloniler, kovan sahiplerinin İl/İlçe Müdürlüğüne veya Bakanlıkça yetki verilen birliğe müracaatları üzerine, Arıcılık Yönetmeliğin ilgili hükümleri çerçevesinde tespit edilerek basılmış kovan plakaları ile tanımlanır.
(2) Koloniler Arıcılık Yönetmeliğinde belirtilen şartlara göre tanımlanmadan bulunduğu işletmeden nakledilemez.
(3) Kolonilerin tanımlanmasına ilişkin masraflar kovan sahipleri tarafından karşılanır.
Kovan Plakalarının Takılması
(1) Kovan plakaları, Bakanlıkça belirlenecek usul ve esaslar dâhilinde plakanın kayıtlı olduğu ya da arılığının bulunduğu İl/İlçe Müdürlüğü veya yetki verilmiş birlikler tarafından işletmelere Arıcılık Yönetmeliği’nin Ek-3’ünde belirtilen kovan plakaları teslim taahhütnamesi ile tahsis edilir ve kovan sahipleri tarafından kovanlara, kovan uçuş deliğinin bulunduğu yüze sağ alt köşeye dışarıdan okunabilecek şekilde takılır.
(2) Kovan plakaları, kovanların bulunduğu ilgili İl/İlçe Müdürlüğü veya yetki verilmiş birlik tarafından veri tabanına kayıt edilir.
(3) Kovan plakalarının kovanlara takılması, korunması, tahribatı durumunda İl/İlçe Müdürlüğüne bilgi verilmesi kovan sahibinin sorumluluğundadır.
Kovan Plakalarının Sökülmesi veya Değiştirilmesi
(1) Kovan plakaları ilgili İl/İlçe Müdürlüğünün izni olmaksızın hiçbir surette sökülemez veya değiştirilemez.
(2) Kovan plakalarının tahrip olması veya parçalanması sonucunda kullanılamayacak durumda olanların yerine yeni numaralı kovan plakası takılır ve eski kovan plaka numarası veri tabanından düşülür.
Kovanların Kaybolması veya Çalınması
(1) Tanımlanmış kovanın kaybolması veya çalınması halinde, kovan sahibi tarafından otuz gün içinde bu durum ilgili İl/İlçe Müdürlüğüne bildirilir. Kaybolan veya çalınan kovanların durumları İl/İlçe Müdürlüğünce veri tabanına kayıt edilir. Çalınan veya kaybolan kovanların daha sonra bulunması halinde bulunan kovanların durumu kovan sahibi tarafından İl/İlçe Müdürlüğüne bildirilir ve İl/İlçe Müdürlüğünce bu kovanların veri tabanındaki kayıtları güncellenir.
Arı Konaklama Noktası Belirlenmesi
(1) Arı konaklama noktaları, aşağıdaki hususlar çerçevesinde belirlenir:
1) Mera alanlarında konaklama noktaları belirlenirken il mera komisyonunun görüşü alınır.
2) Orman bölgelerinde arı konaklama noktası ve kapasiteleri belirlenirken Orman Genel Müdürlüğünden temsilcilerin komisyonda yer alması sağlanır.
3) Doğal Sit Alanlarında arı konaklama noktası belirlenirken ilgili Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonunun görüşü alınır.
4) Özel Çevre Koruma Bölgelerinde arı konaklama noktası ve kapasiteleri belirlenirken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden temsilcilerin komisyonda yer alması sağlanır.
5) Hazine taşınmazlarında arı konaklama noktası belirlenirken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği il müdürlüğü milli emlak birimlerinin görüşü alınır.
6) Şahıs arazilerinde arı konaklama noktası belirlenirken arazi sahibinin ve/veya kullanıcısının onayı alınır.
7) Bölge koloni kapasitesi, bitkisel flora ve salgı yapan böcek varlığında iklimsel şartlar veya yeni yerlerin açılması sebebiyle kayda değer değişiklik olması durumunda güncellenir.
8) Yangın, sel, dolu, fırtına, deprem gibi doğal afetler neticesinde mağdur olan arıcılar için uygun olan başka alanlarda komisyon tarafından geçici arı konaklama noktası tespit edilerek il/ilçe müdürlüğünce konaklama izni verilebilir. Geçici arı konaklama noktası tespit edilirken söz konusu alan ve komşu parsellerdeki ürün deseni ve zirai mücadele faaliyetleri dikkate alınır, sık aralıklarla zirai mücadele yapılacak alanlara yakın yerlere arı konaklama izni verilmez.
ç) Arı konaklama noktaları, köy veya mahalleyi ilçe yoluna bağlayan yollar ile yerleşim yerlerindeki stabilize ara yollara en az 50 metre, bir ilçeyi diğer bir ilçeye bağlayan yollara ise en az 200 metre uzaklıkta olmak zorundadır. Mümkün olmadığı takdirde arılık ile yol/konut arasına arının uçuş tahtası yola/konuta bakıyor ise 3 metre, yola/konuta bakmıyor ise 2 metre yükseklikte sıkı bir çit ile kapatılır. Konaklama yerinin yol kenarındaki başlangıç ve bitiş noktalarına ‘‘Arı Konaklama Bölgesi” uyarı işareti konaklayan arıcı tarafından konur. Bu mesafelerin topografik durum gözetilerek belirlenmesinde İl/İlçe Müdürlükleri yetkilidir.
ğ) Orman bölgelerinde konaklamak isteyen arıcılar yanlarında yangın söndürme tüpü bulundurmakla yükümlüdür.
Arı Konaklama İzni
(1) Arı konaklama izin işlemleri, aşağıdaki hususlar çerçevesinde yürütülür:
ç) İl içi arı nakillerinde konaklama noktasını arazi sahibi ile anlaşarak beyan eden arıcı, çıkış yapacağı veya konaklama yapacağı İl/İlçe Müdürlüğüne başvurur. İl/İlçe Müdürlüğü AKS üzerinde konaklama noktasını seçerek o yer için Arıcılık Yönetmeliğinin Ek-1’de yer alan Arı Konaklama Belgesini (AKB) oluşturur ve arıcıya onaylatır. Arılarını nakleden arıcının, arazi sahibine sonra da on iş günü içerisinde konaklama yapacağı İl/İlçe Müdürlüğüne giderek AKB’yi onaylatması ile AKS’de konaklama izin işlemi tamamlanır.
ğ) Arıcılar, konaklama yapılan yerlerde arıların çevreye zarar vermemesi için gerekli tedbirleri almakla yükümlüdür. Arı konaklatılan alanlarda otlayan hayvanların arıdan zarar görmemesi için tedbirleri almak hayvan sahiplerinin sorumluluğundadır.
Arı Kışlatma Bölgesi
(1) Arı kışlatma bölgelerini ve arılıklar arası uzaklığı belirlemeye İl/İlçe Müdürlüğü yetkilidir.
Usulsüz Arı Konaklatılması
(1) Usulsüz arı konaklatılmasında, aşağıdaki hususlar uygulanır:
1) Arı konaklama noktası uygun ise, İl/İlçe Müdürlüğünün uyarısı üzerine on iş günü içerisinde arazi sahibi/kurum ile anlaşma yaparak, İl/İlçe Müdürlüğüne başvurur ve AKB belgesini onaylatır. İl/İlçe Müdürlüğü tarafından belirlenen yer AKS’ye konaklama noktası olarak kaydedilir.
2) Konaklanan yer uygun değil ise, İl/İlçe Müdürlüğünün yazılı uyarısı üzerine on iş günü içerisinde bulunduğu yerden AKB alması için uygun bir bölgeye veya kayıtlı olduğu işletme adresine sevk edilmek üzere kaldırılır.
1) İl/ilçe Müdürlüğünün talebi ile mülkî idare amirliğince güvenlik birimleri nezaretinde öncelikle konakladığı yerde bulunan birlik, bu mümkün değil ise il/ilçe belediyesi/kamu kurumları araç ve iş gücünden istifade ederek bulunduğu yerden mevzuat hükümlerine uygun bir alana kaldırılır.
2) Fiil hakkında ayrıca Cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.
3) Kaldırma sürecinde meydana gelen zarardan arıcı sorumludur. Arılar kaldırıldığı yerde sahibine yediemin olarak teslim edilir. Nakliye ve işçilik ücreti arıcıdan alınır.
ç) Mücbir sebepten dolayı arısını izin aldığı adres dışına götürmek zorunda kalan arıcıya İl/İlçe Müdürlüğünce mazeretinin uygun görülmesi durumunda cezai işlem uygulanmaz, arıcı on iş günü içerisinde izin aldığı veya izin verilecek uygun adrese sevk edilir.
Diğer Hususlar
(1) Arıcılıkla ilgili diğer hususlar aşağıda belirtilmiştir:
ç) Bakanlık, sevk ve konaklamalara ilişkin sorunlar için ilave tedbirler alır, bölgesel ve ülkesel projeler yapar, farklı kurumlarca yapılan proje tekliflerini değerlendirir. Onaylanan projelerin uygulanabilmesini teminen sevk ve konaklamaların usul ve esaslarını düzenleyerek ilgili birimlerini talimatlandırır.
Zirai Mücadele Tedbirleri
(1) İlaçlamada aşağıdaki hususlara uyulur:
ç) Bitki koruma ürünleri, kullanıma arz edilen hâliyle ve etiketinde belirtilen tavsiyelere göre uygulanır. Buna aykırı uygulamalarda sorumluluk uygulayana aittir.
(2) Bitki koruma ürünlerini etiket bilgilerine uygun şekilde kullanmayanlar ve bitki koruma ürünlerinin artık ve ambalajlarını Bakanlıkça belirlenen esaslara göre imha etmeyenler hakkında Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunun 39 uncu maddesine göre işlem yapılır.
(3) Arıcılar, konaklama yapılan yerlerde yapılacak zirai mücadele faaliyetlerinden arıların zarar görmemesi için bitkisel üretim yapan üreticilerle iş birliği yaparak ilaçlama zamanında gerekli tedbirleri almakla yükümlüdür.
Denetim ve İdari Yaptırım
Arıcılık Yönetmeliğinin 31 ve 32. maddesinde belirtilen hükümler doğrultusunda işlem tesis edilir.
Özel Hükümler
(1) Kışlatma sezonunda konaklamada bulunacak arıcılar konaklama yapacağı İl ve İlçe Müdürlüklerine yazılı ya da sözlü başvuru yaparak konaklama yeri ile ilgili bildirimde bulunarak ön izin alacaklardır. 30 gün içerisinde konaklama işlemini tamamlamaları gerekmekte olup, bu süre zarfında konaklama işlemi tamamlanmazsa başvuruları iptal edilir. Kışlatma sezonunun bitimine mütakip sevk işlemleri için konaklama yapılan İl ve İlçe Müdürlüklerine başvuru yapılarak sevk işlemleri tamamlanacaktır.
(2) Gezginci arıcılık yapan üreticiler, konaklama yapılan yerlerde arıların çevreye zarar vermemesi için gerekli tedbirleri almakla yükümlüdür. Arılığın yerleşim yerinin İl/İlçe Müdürlüğü tarafından onaylanması durumlarında, yaşanacak herhangi bir olumsuzluk arıcının sorumluluğunu ortadan kaldırmaz. Arı konaklatılan alanlarda otlayan hayvanların arıdan zarar görmemesi için tedbirleri almak hayvan sahiplerinin sorumluluğundadır.
(3) Meskûn mahal ve mücavir alan sınırları içinde, arı konaklatılmasında ortaya çıkan ihtilafların giderilmesinde İl/İlçe Müdürlükleri yetkilidir.
(4) Muhtarlıklar, İl/İlçe Müdürlüklerinden izin almadan köy ve mahalle sınırları içerisinde konaklayan arıcıları en kısa sürede İl/İlçe Müdürlüklerine bildireceklerdir.
(5) Arıcı, arıcı kimlik kartını, resmî görevliler tarafından talep edilmesi durumunda, birliğe kayıtlı ise birlik üye kartını göstermek zorundadır.
(6) Bu Valilik Genel Emrinde belirtilmeyen hususlar ile tüm konular için, ilgili mer-i mevzuatlarda belirtilen hükümler geçerlidir.
(7) İş bu kararlar Gümüşhane İlimizde geçerlidir. Valiliğimizce kamu güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı koruma amacıyla alınan bu tedbirlere uymayan ilgililer hakkında, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun 11. ve 66. Maddesi, 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 32. Maddesi, 5237 Sayılı Türk Ceza Kanununun 154. ve 177. Maddeleri ile 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun ve 3091 Sayılı Taşınmaz Mal Zilliyetine Yapılan Tecavüzlerin Önlenmesi Hakkında Kanununun ve Arıcılık Yönetmeliğinin ilgili Maddeleri uyarınca işlem yapılacaktır.
Bilgilerinizi ve gereğini arz/rica ederim.”
Valilikten arıcılar için genelge | Gümüşhane Kuşakkaya Gazetesi
Takım | O | G | M | B | A | Y | P | AV | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
1 | Trabzonspor | 26 | 15 | 3 | 8 | 59 | 28 | 53 | +31 |
2 | Başakşehir FK | 26 | 15 | 3 | 8 | 50 | 25 | 53 | +25 |
3 | Galatasaray | 26 | 14 | 4 | 8 | 44 | 20 | 50 | +24 |
4 | Sivasspor | 26 | 14 | 5 | 7 | 47 | 29 | 49 | +18 |
5 | Beşiktaş | 26 | 13 | 8 | 5 | 40 | 32 | 44 | +8 |
6 | Alanyaspor | 26 | 12 | 7 | 7 | 44 | 25 | 43 | +19 |
7 | Fenerbahçe | 26 | 11 | 8 | 7 | 46 | 34 | 40 | +12 |
8 | Göztepe | 26 | 10 | 9 | 7 | 31 | 30 | 37 | +1 |
9 | Gaziantep FK | 26 | 8 | 10 | 8 | 36 | 41 | 32 | -5 |
10 | Denizlispor | 26 | 8 | 11 | 7 | 26 | 34 | 31 | -8 |
11 | Antalyaspor | 26 | 7 | 10 | 9 | 29 | 43 | 30 | -14 |
12 | Gençlerbirliği | 26 | 7 | 12 | 7 | 33 | 44 | 28 | -11 |
13 | Kasımpaşa | 26 | 7 | 14 | 5 | 38 | 50 | 26 | -12 |
14 | Konyaspor | 26 | 5 | 10 | 11 | 21 | 33 | 26 | -12 |
15 | Yeni Malatyaspor | 26 | 6 | 13 | 7 | 38 | 40 | 25 | -2 |
16 | Çaykur Rizespor | 26 | 7 | 15 | 4 | 26 | 44 | 25 | -18 |
17 | MKE Ankaragücü | 26 | 5 | 13 | 8 | 23 | 45 | 23 | -22 |
18 | Kayserispor | 26 | 5 | 14 | 7 | 28 | 62 | 22 | -34 |
Takım | O | G | M | B | A | Y | P | AV | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
1 | Hatayspor | 28 | 15 | 5 | 8 | 38 | 23 | 53 | +15 |
2 | BB Erzurumspor | 28 | 13 | 7 | 8 | 30 | 22 | 47 | +8 |
3 | Bursaspor | 28 | 14 | 7 | 7 | 43 | 35 | 46 | +8 |
4 | Adana Demirspor | 28 | 12 | 7 | 9 | 55 | 35 | 45 | +20 |
5 | Akhisarspor | 28 | 12 | 7 | 9 | 36 | 31 | 45 | +5 |
6 | Fatih Karagümrük | 28 | 11 | 7 | 10 | 40 | 34 | 43 | +6 |
7 | Altay | 28 | 11 | 7 | 10 | 36 | 30 | 43 | +6 |
8 | Ümraniyespor | 28 | 11 | 10 | 7 | 39 | 39 | 40 | 0 |
9 | Giresunspor | 27 | 10 | 9 | 8 | 30 | 33 | 38 | -3 |
10 | Keçiörengücü | 28 | 8 | 9 | 11 | 21 | 22 | 35 | -1 |
11 | Balıkesirspor | 28 | 8 | 9 | 11 | 30 | 33 | 35 | -3 |
12 | Menemenspor | 28 | 9 | 11 | 8 | 32 | 38 | 35 | -6 |
13 | İstanbulspor | 27 | 7 | 8 | 12 | 38 | 34 | 33 | +4 |
14 | Altınordu | 28 | 7 | 11 | 10 | 32 | 39 | 31 | -7 |
15 | Boluspor | 28 | 4 | 11 | 13 | 24 | 36 | 25 | -12 |
16 | Osmanlıspor FK | 28 | 6 | 13 | 9 | 32 | 42 | 24 | -10 |
17 | Adanaspor | 28 | 3 | 14 | 11 | 26 | 42 | 20 | -16 |
18 | Eskişehirspor | 28 | 7 | 16 | 5 | 32 | 46 | 17 | -14 |
Takım | O | G | M | B | A | Y | P | AV | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
1 | Samsunspor | 28 | 23 | 1 | 4 | 64 | 11 | 73 | +53 |
2 | Manisa FK | 28 | 19 | 3 | 6 | 79 | 31 | 63 | +48 |
3 | Hekimoğlu Trabzon | 28 | 17 | 7 | 4 | 51 | 34 | 55 | +17 |
4 | Sancaktepe FK | 28 | 16 | 8 | 4 | 51 | 23 | 52 | +28 |
5 | İnegölspor | 28 | 13 | 9 | 6 | 41 | 30 | 45 | +11 |
6 | Afjet Afyonspor | 28 | 13 | 11 | 4 | 47 | 30 | 43 | +17 |
7 | Tarsus İdman Yurdu | 28 | 14 | 13 | 1 | 45 | 39 | 43 | +6 |
8 | Pendikspor | 28 | 11 | 10 | 7 | 40 | 39 | 40 | +1 |
9 | Sarıyer | 28 | 11 | 10 | 7 | 34 | 33 | 40 | +1 |
10 | Zonguldak Kömürspor | 28 | 9 | 10 | 9 | 35 | 37 | 36 | -2 |
11 | Çorum FK | 28 | 11 | 14 | 3 | 36 | 42 | 36 | -6 |
12 | Hacettepe Spor | 28 | 11 | 15 | 2 | 37 | 48 | 35 | -11 |
13 | 1922 Konyaspor | 28 | 9 | 13 | 6 | 38 | 45 | 33 | -7 |
14 | Kırklarelispor | 28 | 8 | 11 | 9 | 25 | 41 | 33 | -16 |
15 | Başkent Akademi FK | 28 | 9 | 15 | 4 | 37 | 41 | 31 | -4 |
16 | Amed Sportif | 28 | 7 | 14 | 7 | 28 | 46 | 28 | -18 |
17 | Gümüşhanespor | 28 | 7 | 17 | 4 | 31 | 57 | 25 | -26 |
18 | Şanlıurfaspor | 28 | 0 | 27 | 1 | 10 | 102 | 14 | -92 |
Takım | O | G | M | B | A | Y | P | AV | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
1 | Serik Belediyespor | 28 | 16 | 5 | 7 | 49 | 24 | 55 | +25 |
2 | 24Erzincanspor | 28 | 14 | 4 | 10 | 47 | 22 | 52 | +25 |
3 | 68 Aksaray Belediyespor | 28 | 14 | 6 | 8 | 43 | 27 | 50 | +16 |
4 | 1928 Bucaspor | 28 | 14 | 7 | 7 | 47 | 34 | 49 | +13 |
5 | Artvin Hopaspor | 28 | 12 | 5 | 11 | 38 | 21 | 47 | +17 |
6 | Düzcespor | 28 | 12 | 6 | 10 | 32 | 18 | 46 | +14 |
7 | Karaköprü Belediyespor | 28 | 10 | 6 | 12 | 25 | 22 | 42 | +3 |
8 | Çatalcaspor | 28 | 9 | 5 | 14 | 39 | 28 | 41 | +11 |
9 | Silivrispor | 28 | 8 | 6 | 14 | 37 | 31 | 38 | +6 |
10 | Sultanbeyli Bld. | 28 | 9 | 8 | 11 | 33 | 27 | 38 | +6 |
11 | Kızılcabölükspor | 28 | 8 | 8 | 12 | 39 | 37 | 36 | +2 |
12 | Yomraspor | 28 | 9 | 10 | 9 | 28 | 30 | 36 | -2 |
13 | 52 Orduspor FK | 28 | 7 | 7 | 14 | 21 | 20 | 35 | +1 |
14 | Çankaya FK | 28 | 9 | 12 | 7 | 33 | 37 | 34 | -4 |
15 | Şile Yıldızspor | 28 | 6 | 11 | 11 | 23 | 30 | 29 | -7 |
16 | Erzin Spor Kulübü | 28 | 6 | 12 | 10 | 27 | 34 | 28 | -7 |
17 | Tokatspor | 28 | 1 | 23 | 4 | 16 | 66 | 7 | -50 |
18 | Manisaspor | 28 | 1 | 24 | 3 | 16 | 85 | 0 | -69 |
Tarih | Ev Sahibi | Sonuç | Konuk Takım |
---|---|---|---|
03/05/2020 | Antalyaspor | vs | Alanyaspor |
03/05/2020 | Denizlispor | vs | Trabzonspor |
03/05/2020 | Fenerbahçe | vs | Sivasspor |
03/05/2020 | Göztepe | vs | Gençlerbirliği |
03/05/2020 | Kasımpaşa | vs | Çaykur Rizespor |
03/05/2020 | Kayserispor | vs | Gaziantep FK |
03/05/2020 | Konyaspor | vs | Başakşehir FK |
03/05/2020 | MKE Ankaragücü | vs | Galatasaray |
03/05/2020 | Yeni Malatyaspor | vs | Beşiktaş |
26/04/2020 | Alanyaspor - Galatasaray | Galatasaray ligdeki son 10 maçında hiç kaybetmedi | Galatasaray yenilmez |
Tarih | Ev Sahibi | Sonuç | Konuk Takım |
---|---|---|---|
16/03/2020 | Eskişehirspor | 1 - 4 | Adana Demirspor |
16/03/2020 | Altınordu | 1 - 1 | Balıkesirspor |
15/03/2020 | Osmanlıspor FK | 1 - 1 | Giresunspor |
15/03/2020 | Akhisarspor | 0 - 0 | BB Erzurumspor |
15/03/2020 | Adanaspor | 1 - 1 | Keçiörengücü |
15/03/2020 | Menemenspor | 2 - 2 | İstanbulspor |
15/03/2020 | Hatayspor | 2 - 0 | Ümraniyespor |
14/03/2020 | Bursaspor | 1 - 1 | Boluspor |
14/03/2020 | Fatih Karagümrük | 2 - 2 | Altay |
26/04/2020 | İstanbulspor - Osmanlıspor FK | Osmanlıspor FK ligdeki son 5 maçında hiç kazanamadı | İstanbulspor yenilmez |
26/04/2020 | Bursaspor - Menemenspor | Menemenspor ligdeki son 6 maçında hiç kazanamadı | Bursaspor yenilmez |
Tarih | Ev Sahibi | Sonuç | Konuk Takım |
---|---|---|---|
22/03/2020 | Elazığspor | 0 - 0 | Ankara Demirspor |
18/03/2020 | Van Spor | 2 - 1 | Ergene Velimeşe |
15/03/2020 | Bodrumspor | 0 - 1 | Bandırmaspor |
15/03/2020 | Kardemir Karabükspor | 0 - 1 | Niğde Anadolu FK |
15/03/2020 | Ergene Velimeşe | 0 - 3 | Tuzlaspor |
15/03/2020 | Van Spor | 0 - 1 | Sakaryaspor |
15/03/2020 | Sivas Belediyespor | 0 - 3 | Kastamonuspor |
15/03/2020 | Kahramanmaraşspor | 0 - 1 | Kırşehir Belediyespor |
15/03/2020 | Uşak Spor | 3 - 0 | Elazığspor |
Tarih | Ev Sahibi | Sonuç | Konuk Takım |
---|---|---|---|
18/03/2020 | Artvin Hopaspor | 0 - 1 | Sultanbeyli Bld. |
18/03/2020 | Yomraspor | 1 - 0 | Serik Belediyespor |
15/03/2020 | Kızılcabölükspor | 1 - 0 | Erzin Spor |
15/03/2020 | Manisaspor | 0 - 4 | 68 Aksaray Belediyespor |
15/03/2020 | Serik Belediyespor | 0 - 0 | Düzcespor |
15/03/2020 | Sultanbeyli Bld. | 2 - 2 | Silivrispor |
15/03/2020 | Çatalcaspor | 1 - 1 | 24Erzincanspor |
15/03/2020 | Tokatspor | 1 - 2 | 1928 Bucaspor |
15/03/2020 | Artvin Hopaspor | 2 - 1 | Çankaya FK |