Bugun...



ÜÇÜNCÜ-OĞLU VAKIF SENEDİ

Üçüncü-oğlu vakıf tüzüğü ve Dilekçesi

facebook-paylas
Tarih: 01-05-2020 19:56

ÜÇÜNCÜ-OĞLU VAKIF SENEDİ

     ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ ’NE

 TORUL..

 

 

 

 

DAVACI    1- A.GÜNGÖR ÜÇÜNCÜOĞLU- Behzat oğlu. Tuğrul bey

                                   mah.No. 14 Torul/Gümüşhane 4779409432

                  2-  YENER ÜÇÜNCÜ Özgen oğlu Torul Tuğrul bey mah

                  3-  GÜRSES ÜÇÜNCÜ  Torul güvemli köyünden             

 

DAVALI                : Hasımsız

KONU                   : ÜÇÜNCÜOĞLU Vakfı resmi senedinin sicile tesciline karar verilmesi isteminden ibarettir

 

                                      A Ç I K L A M A L A R

        İZAH..1937-1945 yılları arasında Trabzon da kurulan ve 1945 ikinci dünya savaşının ülkemizde yaptığı olumsuz Ekonomik durumlar nedeniyle bu vakıfa dedelerimiz sahip çıkmayarak bu dernek faaliyet  amaç ve vasfını kayıp ettiği için yeniden bu vakfı aynı amaç ve gayesi ile açmak istiyoruz..

 

1-Ekte sunduğumuz Vakıf senedinde işaret edilen amaçlar çerçevesinde bölgemiz ve Türkiye’nin şehirlerinde Ekonomik yönden gelir kaynakları olmayan geçimlerini zor şartlar altında yürüten ve çocuklarına tahsile gönderemeyen gerek Akrabalarımızın gerekse diğer ailelerin eğitimde olan çocuklarına Ekonomik yardım etmek.

 

2-Bu ailelere giyecek ve yiyecek evlerini onarım eşya giderlerini karşılamak için yardımların yapılmasına

 

3-Yurt ve Dershane açılması ile Vakfın amacının yerine getirilmesine. Devlet desteklerinin dışında üyelerimiz marifetiyle Vakfın gelirinin artırılmasına.

 

 A-) ÜÇÜNCÜOĞLU VAKFI KURUCULARI ;

1-A.Güngör Üçüncüoğlu.

2-Yener Üçüncü

3 Gürses Üçüncü.

 

       Üçüncüoğlu Vakfına ait Torul Noterliğinde ……… tarih ve ……..yevmiye numarası ile vakıf resmi senedini düzenlemiştir.

 

B-)ÜÇÜNCÜOĞLU  VAKFININ “GAYESİ” EĞİTİM-YARDIMLAŞMA ‘DIR.

 

      C-) VAKIF RESMİ SENEDİ’NDE kanunun öngörmüş olduğu bütün hususlar eksiksiz olarak gösterilmiştir.

  1. Yasada ön görülen para miktarını kuruculardan A.Güngör Üçüncüoğlu, Yener Üçüncü ve Gürses Üçüncü adına Torul Ziraat bankasına 25 Bin Tl. yatırılmasın
  2. Yine yasada belirtilen 80 bin Tl. olması amir hükmü olmasına rağmen kurucular Vakfı Torul Tuğrul bey mahallesinde merkez de No 14/A da bulunan tahmini değeri 50-75 Bin Tl. Değerindeki 20 M2. Dükkânın 8/7 hissesini Üçüncüoğlu Vakıf adına bağış yapılmıştır.
  3. Yine Adile Üçüncüoğlu muris adına Kürtün ilçesi Öz kürtün beldesi  Süme mahallesinde bulunan değeri 50 Bin Tl.den fazla ederi olan tarlayı Üçüncüoğlu vakfına bağış yapılmıştır.   

     

D-) Mahkemenizce uygun görüldüğü takdirde Üçüncüoğlu Vakfının tescili, mahkemeniz nezdindeki Özel Sicile kaydı ile Merkezi Sicile kaydı için Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne gerekli tebligatın yapılması için başvuru zorunlu hale gelmiştir.

 

HUKUKİ NEDENLER: Vakıflar Kanunu,  Medeni  Kanun ve ilgili mevzuat

 

SÜBUT NEDENLERİ  

1- 1938 yılında Trabzon Valiliği ile yapılan Güzelhisar kalesinin kıra sözleşme yazısı

2- Torul Asliye Hukuk Mahkeme tarafından 1956 yılında alınan vakıf evladına ilişkin kesinleşmiş kararı

3- Vakfıkebir Asliye Hukuk Mahkemesine 1988 yılında alınmış Vakıf evladı olduğunu dair kesinleşmiş kararı

4- 2019 yılında Torul Asliye Hukuk mahkemesince Davacı A.Güngör Üçüncüoğlu, Yener Üçüncü, Gürses Üçüncü, Hayrettin Üçüncü, Ethem Üçüncü ve Nabi Üçüncüoğlu adına kesinleşmiş kararı

5- Trabzon Asliye Hukuk mahkemesi tarafından Ömer Paşanın müris olup vakıf evladına ilişkin 2017 tarihinde alınan kesinleşmiş kararı

6-Üçüncüoğlu adına çıkarılmış 1996 tarihli Şeceresi.

7- Üçüncüoğlu adına basılmış iki eser.

8-Torul Asliye Hukuk mahkemesinin 1917/20 esas sayılı dosyasında bulunan deliller ve belgeler,

 

NETİCE VE TALEP: Yukarıda izah etmeye çalıştığımız nedenlerle;

davamızın kabulü ile, Üçüncüoğlu Vakıf senedinin mahkemeniz nezdindeki Özel Sicile kaydı ile tescilden sonra Merkezi Sicile kaydolmak ve Resmi Gazetede yayımlamak üzere kararın bir örneğinin Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne  gönderilmesi için gerekli işlemlerin yapılmasına   karar verilmesini  talep ve arz ederiz.

 

 

 

 

A.Güngör ÜÇÜNCÜOĞLU                  GÜRSES ÜÇÜNCÜ               YENER ÜÇÜNCÜ

Kurucu Üye                                            Kurucu üye                        Kurucu üye.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VAKFI RESMİ SENEDİ

VAKFIN ADI:

Madde 1.

Vakfın adı “ÜÇÜNCÜOĞLU KÜLTÜR VE EĞİTİM VAKFİ dır.

 

VAKFIN MERKEZİ: TORUL/GÜMÜŞHANE.

Tuğrul bey mahallesi Demirkapı sokak    No.14/A Torul/Gümüşhane 

 

Madde 2.

Vakfın merkezi Gümüşhane İli, Torul ilçesinde olup, adresi Tuğrul bey mahallesi Demirkapı sokak    No.14/A Torul/Gümüşhane ’dır.

Yönetim Kurulu kararıyla Vakfın adresi değiştirilebilir. İlgili mevzuat çerçevesinde vakıf yönetim kurulu kararı ve yetkili makamlardan izin almak kaydıyla yurt içinde şube ve temsilcilikler açılabilir.


 

VAKFIN AMACI:

Madde 3.

EĞİTİM YARDIMI. Vakfın amacı Merkez Torul, Trabzon, Giresun-Rize, Samsun-Sinop- Zonguldak, İstanbul, Bursa, başka il ve ilçelerde bulunan soyadı Üçüncüoğlu-Üçüncü- Üçüncüzade olup öncelikli olarak Vakfa, 2000 yılında kurulan  Üçüncüoğlu Yardımlaşma kültür  Derneğindeki üyelerin (aynı tarihsel soy) fakirlerine, Gariban ve geçimini güçlükle sağladığı ikametgâhındaki muhtarlıktan yakın akrabalardan edinilen bilgi nedeniyle yiyecek, giyecek muhtaçlara ve alınan kararla soy adı ne olursa olsun ayanı özellikleri taşıyan ailelere ,İlk okuldan Başlayıp Üniversiteden mezun olana kadar öğrencilerine eğitim ve öğrenimlerine yardımcı olabilmek için Vakfın maddi gücüne göre çok ihtiyaçlıdan başlamak üzere öğrenci Bursu verilmesine.

 

KÜLTÜR YARDIMI.

Vakıf önemli amaçlarından biride Kültür varlıklarının korunması…

1…Vakıf Kurucularından A. Güngör Üçüncüoğlu’nun Torul Yıldız köyünde yaptırdığı caminin bakımı onarımı,

 

2…1737-1745 yıllarında Muris Dedemiz Üçüncüzade Ömer Paşa’ nın kurmuş olduğu Trabzon Üçüncüoğlu vakfını yeniden hayata geçirilmesi için Vakıf kurulmasına

 

3…Trabzon’da bulunan Kale park (Üçüncü-oğlu Güzelsaray) Vakıf evladı olduğumuza dair Torul Asliye Hukuk Mahkemesinin 2017/20 esas sayılı kararı ile A. Güngör Üçüncüoğlu. Edhem Üçüncü, Gürses Üçüncü, Hayrettin Üçüncü,  Vakıf evladı olduğu konusunda kesinleşen dava nedeniyle Üçüncüoğ3lu Vakfi kurmak zorunlu hale gelmiştir.

  

4…Torul/Gümüşhane Merkez bölgesinde bulunan tarihi kültür varlıkları hakkında tarihi bilgilerini eserlerde toplamak, Bölge Turizminin geliştirmek için bu kültür varlıklarını yetkili kurumlardan izin alınarak faaliyetlerini genişletmek ve projeler. Sempozyumlar, Konferanslar düzenlemek.

 

5…. Vakıf adına bölgesel faaliyetleri duyurmak için gerektiğinde Vakıf adına gazete, dergi, broşür çıkarılmasına. Bölgenin Turizminin tarihi kültür varlıklarını tanıtılması adına Televizyon, Radyo gibi tanıtıcı materyaller kurmak.

 

6…Vakıf direk veya endirekt olarak hiçbir siyasi parti adına kurulmadığı gibi destekleme, bir partinin propagandasını yapmak veya vakıf yetkilileri tarafından yaptırmak, Dini değerleri ön plana çıkarıp bu tür çalışmaları olan vakıfları, tarikatları desteklemek gibi eylemleri yapanların tespiti ile vakıf yetkili kurulları marifetiyle derhal Üyelikten tart edilmesi… 

 

VAKFIN FAALİYETLERİ:

Madde 4.-Vakıf, amacı doğrultusunda aşağıdaki faaliyetleri gerçekleştirir:

Yukarıda vakfın amacında belirtilen Bölgenin tarihi kültür varlıkları, Vakfın kurucularının yaptırdığı hayratları bu vakıf altında toplayarak bunların onarım, bakım ve halk adına gerekli kültür yatırımlarını yapmak.

Vakfın ön önemli  amaç; gaye ve faaliyetleri Yardım ve Eğitim her türlü yardımı yapmak için gerektiğinde yetkili Bakanlıklardan izin almak suretiyle öğrenci Yurtları açmaya işletmeye, yine orta öğretimde lise öğrencilerini  Üniversiteye hazırlama kursları açmaya…

Kültür hizmetlerine ek olarak Doğa, çevre çeşitlilik konularında araştırmalar yapmak, bulguları paylaşmak, Yerinde uygulama çalışmaları gerçekleştirmek;

 

VAKFIN AMACINI GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN YAPABİLECEĞİ İŞ VE İŞLEMLER:

Madde 5.

Vakıf gayesine ulaşmak için yasal sınırlamalar dışında, miktar ve değeri kısıtlanmamış taşınır ve taşınmaz mallara bağış, vasiyet, satın alma ve kiralama suretiyle sahip olmaya ve kullanmaya, vakıflara ilişkin yasa hükümleri uyarınca sahip olduklarını satmaya, devir ve ferağ etmeye, gelirlerini almaya ve harcamaya, vakıf malvarlığına giren bir ya da birden çok taşınmaz mal veya gelirlerini bir ya da birçok kez yatırımda kullanmaya,

 

Vakıf amaç ve hizmet konularına aykırı olmamak koşulu ile yapılacak bağış ve vasiyet, satın alma ve diğer yollarla mal ettiği taşınır ve taşınmaz malları ve paraları yönetim ve tasarrufa,

menkul değerleri almaya ve vakfın amacı doğrultusunda bunları değerlendirip satmaya, vakfın maddi ve manevi menfaati için  gerçek ve tüzel kişiler ile işbirliği yapmaya, kamu kurum ve kuruluşları dışındakilerden yardım almaya, bu yardımı sağlamak için anlaşmalar yapmaya, taşınmaz malların irtifak, intifa, sükna, üst, rehin, ipotek gibi mülkiyetten gayri ayni haklarını kabule, bu hakları kullanmaya, olan ya da olacak gelirleri ile kuracağı sözleşmeler için taşınır ve taşınmaz malların rehin ve ipoteği dâhil her türlü güvenceleri almaya, geçerli banka kefaletlerini kabule, vakfın amaç ve hizmet konularını gerçekleştirmek için gerektiğinde ödünç almaya, kefalet, rehin, ipotek ve diğer güvenceleri vermeye, vakfın amaç ve hizmet konularına uygun olarak yürütülen ve yürütülecek projelerden ve her türlü çalışmalardan gelir elde etmeye ve vakfa gelir sağlamak amacı ile olağan işletme ilkelerine göre çalışacak iktisadi işletmeler, ortaklıklar kurmaya, kurulu olanlara iştirake, bunları doğrudan işletmeye ya da denetimi altında bir işletmeciye işlettirmeye, vakfın amaç ve hizmet konularından birinin yada tümünün gerçekleştirilmesi için yararlı ve gerekli görülen girişim, tasarruf, mal edinme, inşaat ve benzeri sözleşmeleri yapmaya Türk Medeni Kanununun 48. Maddesinde belirtildiği üzere izinli ve yetkilidir.

 

Vakıf bu yetki ve gelirlerini Türk Medeni Kanunu ile yasaklanan maksatlarla kullanamaz.

 

VAKFIN MAL VARLIĞI:

Madde 6.

Vakfın kuruluş malvarlığı kurucular tarafından vakfa tahsis edilmiş olan 10.000 (Onbinlara ) liradır. Ve Torul Tuğrul bey mahallesinde 12 M2. Alt katta bir Büro’nun 86 hissesine eşit gayre menkul ve Kuruluş malvarlığı, vakfın kurulmasını müteakip, malvarlığına yapılacak ilavelerle arttırılabilir.

 

VAKFIN ORGANLARI:

Madde 7. Vakfın organları şunlardır:

YÖNETİM KURULU

C) DENETİM KURULU

MÜTEVELLİ HEYET:

ONUR ÜYELERİMİZ BAYANLAR..

Nurşen Üçüncü. Selma üçüncü-Şerife üçüncü -Nesrin Üçüncüoğlu-Ecem Üçüncüoğlu-

Filiz Üçüncüoğlu- Duygu Üçüncüoğlu. Mediha Üçüncü-Reyhan Üçüncü-

 

A. Güngor Üçüncüoğlu- Mustafa N.Üçüncü-Enver üçüncü-Gürses Üçüncü- Celalettin Üçüncü-

Özkan üçüncü-Yener Üçüncü- Mustafa üçüncü- Safettin üçüncü-Necmi Üçüncü-Abdulbaki üçüncü-

Kemal üçüncü-Edhem üçüncü- Selvi tırpan- Kadir üçüncü-Behzat Üçüncüoğlu- Salih Üçüncü          

Abdurrahim üçüncü-Enver Üçüncü- Yılmaz üçüncü-  Erden Üçüncüoğlu-Hayrettin Üçüncü –

Nabi üçüncü-  Metin üçüncü-Mustafa Üçüncü-  Ahmet üçüncü-  İbrahim üçüncü-Vedat.N. Üçüncüoğlu-

Murat üçüncü-  Murat üçüncü-Ethem İ  Üçüncüoğlu- Zeki üçüncü-  Erdal üçüncü-Erden Üçüncüoğlu- 

Necip üçüncü-  Aytek üçüncü-Turan Üçüncü-Erdal üçüncü-  Turgay üçüncü-Kemal üçüncü-

Naci Üçüncüoğlu- Ahmet üçüncü- Mehmet üçüncü-Kadir Üçüncüoğlu- Yakup üçüncü-Necip üçüncü-

Mahir Üçüncü-  Necdet üçüncü-Kemal Üçüncü- -  Erdal üçüncü-Zeki Üçüncü- Onur üçüncü-

Enver üçüncü-Osman Üçüncü-Mehmet üçüncü- Hamit üçüncü-Refık Üçüncü- Enver üçüncü- 

Adem üçüncü-Selim Üçüncü-  Erdal üçüncü- Emrah üçüncü-Ziya Üçüncü-Esher üçüncü-

Mustafa üçüncü- Erdoğan Üçüncü- Bayram üçüncü-   Salih üçüncü-Orhan Üçüncü. Ferhat üçüncü

Kerem Alp Üçüncü. Cevahir Üçüncüoğlu.

Madde 8.

Vakfın mütevelli heyeti, ekli listede adları yazılı gerçek kişilerden oluşan 5 kişidir.

Mütevelli heyet üyeliğinin ölüm, istifa ya da başka bir nedenle boşalması halinde, boşalan üyeliklere yönetim kurulunca teklif edilen ve mütevelli heyet tarafından kabul edilen kişiler seçilir. Vakfa önemli hizmet ve katkıları olanlar, mütevelli heyet kararı ile mütevelli heyet üyeliğine alınabilir.

 

 

MÜTEVELLİ HEYETİNİN GÖREV VE YETKİLERİ:

Madde 9.

Mütevelli heyet vakfın en yüksek karar organıdır. Mütevelli heyetin yetkileri aşağıda gösterilmiştir:

a) Yönetim kurulunu seçmek,

b) Denetim kurulunu seçmek,

c) Vakıf yönetim kurulunca hazırlanan faaliyet raporu ile denetim kurulu raporlarını görüşüp incelemek, yönetim kurulunun ibrası konusunda karar vermek,

d) Yönetim kurulunca hazırlanacak vakıf iç mevzuat tasarılarını aynen veya değiştirerek kabul etmek,

e) Yönetim kurulu yıllık bütçe tasarılarını aynen veya değiştirerek kabul etmek,

f) Kamu görevlileri dışındaki yönetim ve denetim kurulu üyelerine huzur hakkı verilip verilmeyeceğini, verilecekse miktarını belirlemek,

g) Gerektiğinde vakıf senedinde ilave ve değişiklikler yapmak,

h) Vakfa yeni mütevelli heyet üyelerini seçmek,

i) Vakıf faaliyetleri konusunda genel politikaları belirlemek.

 

MÜTEVELLİ HEYETİN TOPLANTI ZAMANI VE KARAR NİSABI:

Madde 10. Mütevelli heyet; İlk toplantısını vakfın tescilini müteakip bir ay içinde yapar; Mütevelli heyet olağan olarak senede bir kere toplanır.

Yönetim kurulunun gördüğü lüzum üzerine veya mütevelli heyet üyelerinin en az beşte ikisinin yazılı olarak yönetim kurulundan talepte bulunmaları ile olağanüstü toplanabilir.

Olağan ve olağanüstü toplantılarda, ilan olunan gündemde yer almayan konular görüşülemez. Ancak, olağan toplantıda divanın teşkilinden hemen sonra, hazır bulunanların, en az beşte ikisinin yazılı önerisi ile senet değişikliği ve vakıf organları ile vakfa yükümlülük ve sorumluluklar yükleyecek konular dışında gündeme madde ilavesi mümkündür.

Toplantı tarihi, yeri, saati ve gündemi, toplantı gününden en az 7 (yedi) gün önce imza karşılığı veya telefon, SMS, elektronik posta gibi iletişim araçlarından en az biri kullanılarak duyurulur.

Mütevelli heyet üye tamsayısının en az beşte üçü (3/5) ile toplanır. Çoğunluk sağlanamadığı takdirde toplantı, bir hafta sonra aynı gün ve saatte aynı yerde yapılır. Bu ikinci toplantıda toplantı nisabı, üye tamsayının beşte ikisinden (2/5) az olamaz.

Mütevelli heyette kararlar toplantıya katılanların çoğunluğu ile alınır.

Oyların eşit olması halinde, divan başkanının oyu iki oy sayılır.

Oylamanın ne şekilde yapılacağı ayrıca karara bağlanır.

Her üyenin tek oy hakkı vardır.

Toplantıya gelemeyecek üye, mütevelli heyetten bir başka üyeyi vekil tayin edebilir.

Bir şahısta birden fazla vekâlet toplanamaz.

Vakıf senedinde yapılacak değişiklik, düzeltme veya ilaveler için karar yeter sayısı, üye tamsayısının beşte üçüdür (3/5).


YÖNETİM KURULU:

Madde 11.

Vakıf yönetim kurulu, mütevelli heyetçe 2 yıllığına 3 asil ve 2 yedek üyeden oluşur.

Yönetim kurulu üyelerinden en az ikisinin mütevelli heyet üyesi olması zorunludur.

Yönetim kuruluna vakıf dışından kişilerin seçilmesi mümkündür.

Yönetim kurulunun ilk toplantısında başkan, başkan yardımcısı, muhasip üye seçilerek görev taksimi yapılır.

Görev süresi bitmeden herhangi bir sebeple yönetim kurulu üyeliği sona eren üyenin yerine, sırasına göre yedek üyelerden biri göreve çağrılır.

Yönetim kurulu en az ayda bir kere toplanır.

Geçerli mazereti olmadan 3 toplantıya katılmayan yönetim kurulu üyesi bu görevden çekilmiş sayılır.

Toplantı yeter sayısı 2 olup kararlar mevcudun çoğunluğu ile alınır.

Oyların eşit olması halinde başkanın oyu iki oy sayılır.

Alınan kararlar noter tasdikli karar defterine yazılarak imzalanır.

 

YÖNETİM KURULUNUN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI:

Madde 12.

Yönetim kurulu, vakfın idare ve icra organıdır. Bu sıfatla yönetim kurulu:

a) Vakıf amacı doğrultusunda her türlü kararı alır ve uygular;

b) Mütevelli heyetçe belirlenen genel politikalar ışığında, vakıf faaliyetlerinin düzenli ve verimli olarak yürütülmesini sağlar. Bu bağlamda gerekli iç mevzuat tasarılarını hazırlar ve mütevelli heyetin onayına sunar;

c) Vakıf malvarlığının değerlendirilmesi ve yeni mali kaynaklara kavuşturulması hususunda gereken çalışmaları yapar;

d) Vakıf tüzel kişiliği adına, bütün gerçek ve tüzel kişilerle hukuki, mali ve sair konularda gerekli girişimlerde bulunur ve işlemler yapar;

e) Görev, yetki ve sorumlulukları açıkça önceden belirlenmek kaydıyla gerektiğinde vakfa müdür atar, vakıf genel sekreterliği veya benzeri yardımcı birimler oluşturabilir, gerektiğinde görevlerine son verir;

f) Vakıfta istihdam edilecek personeli belirler, atamasını yapar, ücretlerini tayin eder, işlerine son verir;

g) İlgili mevzuat hükümleri çerçevesinde, yurtiçinde ve yurtdışında şube ve temsilcilik açılmasına ve kapatılmasına karar verir, bu hususta gereken işlemleri yapar;

h) Vakfın muhasebe işlerini takip ve kontrol eder, hesap dönemi sonunda gelir-gider cetveli ve bilançoların düzenlenerek ilgili idareye gönderilmesini ve ilanını sağlar;

i) Mütevelli heyetin kabul ettiği yıllık bütçeyi uygular;

j) Mütevelli heyet toplantıları ile ilgili hazırlık işlemlerini yerine getirir;

k) Mütevelli heyet toplantılarında, döneme ait vakıf faaliyet raporunu ibraya sunar;

I) İlgili mevzuat ile vakıf senedi ve vakıf iç mevzuatının gerektirdiği diğer görevleri yapar.


VAKFIN TEMSİLİ:

Madde 13.

Vakfı yönetim kurulu temsil eder.

Yönetim kurulu temsil yetkisini yönetim kurulu başkanı ve başkan yardımcısına devredebilir. Yönetim kurulu, genel veya belli hal ve konularda, belirteceği esaslar dâhilinde kendi üyelerinden bir veya birkaçını, yetkili memur ve memurlarından herhangi bir veya birkaçını, temsilci veya temsilciliklerini, herhangi bir sözleşmeyi akdetmeye, mukavele, hukuki belge veya senedi vakıf nam ve hesabına tanzim ve devretmeye de yetkili kılabilir.

 

DENETİM KURULU:

Madde 14.

Denetim kurulu mütevelli heyet adına vakfın faaliyet ve hesaplarını denetlemek için kurulmuş bir organdır.

Denetim kurulu, mütevelli heyetçe tümü kendi içinden veya yalnız biri dışarıdan olmak üzere iki yıl için seçilecek 3 (üç) kişiden oluşur. Ayrıca mütevelli heyetten olmak üzere 1 (bir) yedek üye seçilir.

Herhangi bir sebeple ayrılan asıl üye yerine yedek üye göreve çağrılır.

Denetim kurulu, incelemelerini tüm defter, kayıt ve belgeler üzerinde yapar.

Hesap dönemi itibari ile düzenlenecek rapor, mütevelli heyet toplantısından en az 15 (on beş) gün önce mütevelli heyete gönderilmek üzere yönetim kuruluna verilir.

 

HUZUR HAKKI:

Madde 15.

Kamu görevlileri dışında yönetim ve denetim kurulu üyelerine huzur hakkı veya ücret verilip verilmeyeceğini, verilecekse bunun miktarını mütevelli heyet belirler.


VAKFIN GELİRLERİ:

Madde 16.

Vakfın gelirleri aşağıda gösterilmiştir.

a) Vakfın amacına uygun her türlü şartlı, şartsız bağışlar ile yardımlar;

b) Vakıf faaliyetlerinden elde edilecek muhtelif gelirler.

c) İktisadi işletmeler, iştirakler ve ortaklıklardan sağlanacak gelirler.

d) Vakıf menkul, gayrimenkulleri ile diğer varlık haklarının değerlendirmesi sağlanacak gelirler.

e) Ulusal, uluslararası fonlardan alınacak hibeler.

 

VAKIF GELİRİNİN TAHSİS VE SARF EDİLECEĞİ YERLER:

Madde 17.

Vakfın yıllık brüt gelirlerinin en az üçte biri (1/3) yönetim ve idame giderleriyle ihtiyata ve vakfın mal varlığını artırıcı yatırımlara, kalan üçte ikisiyse (2/3) vakfın amacına uygun faaliyetleri hayata geçirmeye kullanılır.

 

RESMİ SENET DEĞİŞİKLİĞİ:

Madde 18.

Vakıf senedinde yapılacak değişiklikler yönetim kurulunun veya mütevelli heyet üyelerinin en az beşte birinin (1/5) yazılı teklifi üzerine mütevelli heyet üye tamsayısının en az beşte üçünün (3/5) onayı ile yapılır.


VAKFIN SONA ERMESİ:

Madde 19.

Vakıf amacına ulaşmak için yeterli olanaklara sahip olamaz hale gelmiş ve bu durum düzeltilemez nitelikteyse yönetim kurulunun da önerisi dikkate alınarak mütevelli heyet kararıyla vakfın feshine karar verilebilir. Ancak bu durumda dahi mütevelli heyetçe vakfın imkânları toplanarak bu malvarlıklarının daha dar bir alanda kullanılarak amaçların kısmen de olsa hayata geçirilmesini hedeflemek esastır.

 

Mütevelli heyetin fesih kararı alması durumunda fesih işlemleri için mahkemeye başvurulur. Mahkemece fesih işlemleri başlatıldığında mütevelli heyeti tasfiye kurulu olarak görev yapar.

Mahkemenin tasfiye kurulunun mütevelli heyeti dışında üyelerden oluşturulmasını istemesi durumunda mütevelli heyet yeni bir kurulu mahkemeye önerir.

Vakfın feshi, ancak yönetim kurulunun veya mütevelli heyet üye tamsayısının beşte üçünün (3/5) yazılı teklifi ve mütevelli heyet üye tamsayısının beşte dördünün (4/5) onayı ile mümkündür.

Vakfın feshi halinde borçların tasfiyesinden arta kalan mal ve hakları mütevelli heyetçe belirlenecek gayece aynı bir vakfa veya kuruluşa devredilir.

 

VAKIF KURUCULARI:

Madde 20.

Vakıf kurucularının adı, soyadı alfabetik olarak verilmiştir.

1- Adnan Güngör Üçüncüoğlu Torul Tuğrul bey mah.l

2- Gürses Üçüncü

3- Yener Üçüncü Torul Tuğrul bey mah..

 

GEÇİCİ HÜKÜMLER:

Geçici Madde 1.

Vakfın ilk geçici yönetim kurulu, aşağıda adları yazılı üyelerden oluşmuştur.
1-Adnan Güngör Üçüncüoğlu

2-Yener Üçüncü

3-Gürses Üçüncü

Geçici yönetim kurulu, vakfın tescil tarihinden itibaren en geç bir ay içerisinde mütevelli heyeti toplantıya çağırmakla yükümlü olup, bu süre içinde senette belirtilen görev ve yetkilerine haizdir.

 

Geçici Madde 2.

Vakfın tescili için gerekli tüm işlemleri yapmak üzere Emrah Behzat Üçüncüoğlu yetkili kılınmıştır.

 




Bu haber 8801 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER VAKIF KURULUŞU Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
1 Trabzonspor 26 15 3 8 59 28 53 +31
2 Başakşehir FK 26 15 3 8 50 25 53 +25
3 Galatasaray 26 14 4 8 44 20 50 +24
4 Sivasspor 26 14 5 7 47 29 49 +18
5 Beşiktaş 26 13 8 5 40 32 44 +8
6 Alanyaspor 26 12 7 7 44 25 43 +19
7 Fenerbahçe 26 11 8 7 46 34 40 +12
8 Göztepe 26 10 9 7 31 30 37 +1
9 Gaziantep FK 26 8 10 8 36 41 32 -5
10 Denizlispor 26 8 11 7 26 34 31 -8
11 Antalyaspor 26 7 10 9 29 43 30 -14
12 Gençlerbirliği 26 7 12 7 33 44 28 -11
13 Kasımpaşa 26 7 14 5 38 50 26 -12
14 Konyaspor 26 5 10 11 21 33 26 -12
15 Yeni Malatyaspor 26 6 13 7 38 40 25 -2
16 Çaykur Rizespor 26 7 15 4 26 44 25 -18
17 MKE Ankaragücü 26 5 13 8 23 45 23 -22
18 Kayserispor 26 5 14 7 28 62 22 -34
Takım O G M B A Y P AV
1 Hatayspor 28 15 5 8 38 23 53 +15
2 BB Erzurumspor 28 13 7 8 30 22 47 +8
3 Bursaspor 28 14 7 7 43 35 46 +8
4 Adana Demirspor 28 12 7 9 55 35 45 +20
5 Akhisarspor 28 12 7 9 36 31 45 +5
6 Fatih Karagümrük 28 11 7 10 40 34 43 +6
7 Altay 28 11 7 10 36 30 43 +6
8 Ümraniyespor 28 11 10 7 39 39 40 0
9 Giresunspor 27 10 9 8 30 33 38 -3
10 Keçiörengücü 28 8 9 11 21 22 35 -1
11 Balıkesirspor 28 8 9 11 30 33 35 -3
12 Menemenspor 28 9 11 8 32 38 35 -6
13 İstanbulspor 27 7 8 12 38 34 33 +4
14 Altınordu 28 7 11 10 32 39 31 -7
15 Boluspor 28 4 11 13 24 36 25 -12
16 Osmanlıspor FK 28 6 13 9 32 42 24 -10
17 Adanaspor 28 3 14 11 26 42 20 -16
18 Eskişehirspor 28 7 16 5 32 46 17 -14
Takım O G M B A Y P AV
1 Samsunspor 28 23 1 4 64 11 73 +53
2 Manisa FK 28 19 3 6 79 31 63 +48
3 Hekimoğlu Trabzon 28 17 7 4 51 34 55 +17
4 Sancaktepe FK 28 16 8 4 51 23 52 +28
5 İnegölspor 28 13 9 6 41 30 45 +11
6 Afjet Afyonspor 28 13 11 4 47 30 43 +17
7 Tarsus İdman Yurdu 28 14 13 1 45 39 43 +6
8 Pendikspor 28 11 10 7 40 39 40 +1
9 Sarıyer 28 11 10 7 34 33 40 +1
10 Zonguldak Kömürspor 28 9 10 9 35 37 36 -2
11 Çorum FK 28 11 14 3 36 42 36 -6
12 Hacettepe Spor 28 11 15 2 37 48 35 -11
13 1922 Konyaspor 28 9 13 6 38 45 33 -7
14 Kırklarelispor 28 8 11 9 25 41 33 -16
15 Başkent Akademi FK 28 9 15 4 37 41 31 -4
16 Amed Sportif 28 7 14 7 28 46 28 -18
17 Gümüşhanespor 28 7 17 4 31 57 25 -26
18 Şanlıurfaspor 28 0 27 1 10 102 14 -92
Takım O G M B A Y P AV
1 Serik Belediyespor 28 16 5 7 49 24 55 +25
2 24Erzincanspor 28 14 4 10 47 22 52 +25
3 68 Aksaray Belediyespor 28 14 6 8 43 27 50 +16
4 1928 Bucaspor 28 14 7 7 47 34 49 +13
5 Artvin Hopaspor 28 12 5 11 38 21 47 +17
6 Düzcespor 28 12 6 10 32 18 46 +14
7 Karaköprü Belediyespor 28 10 6 12 25 22 42 +3
8 Çatalcaspor 28 9 5 14 39 28 41 +11
9 Silivrispor 28 8 6 14 37 31 38 +6
10 Sultanbeyli Bld. 28 9 8 11 33 27 38 +6
11 Kızılcabölükspor 28 8 8 12 39 37 36 +2
12 Yomraspor 28 9 10 9 28 30 36 -2
13 52 Orduspor FK 28 7 7 14 21 20 35 +1
14 Çankaya FK 28 9 12 7 33 37 34 -4
15 Şile Yıldızspor 28 6 11 11 23 30 29 -7
16 Erzin Spor Kulübü 28 6 12 10 27 34 28 -7
17 Tokatspor 28 1 23 4 16 66 7 -50
18 Manisaspor 28 1 24 3 16 85 0 -69
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 03/05/2020 Antalyaspor vs Alanyaspor
 03/05/2020 Denizlispor vs Trabzonspor
 03/05/2020 Fenerbahçe vs Sivasspor
 03/05/2020 Göztepe vs Gençlerbirliği
 03/05/2020 Kasımpaşa vs Çaykur Rizespor
 03/05/2020 Kayserispor vs Gaziantep FK
 03/05/2020 Konyaspor vs Başakşehir FK
 03/05/2020 MKE Ankaragücü vs Galatasaray
 03/05/2020 Yeni Malatyaspor vs Beşiktaş
 26/04/2020 Alanyaspor - Galatasaray Galatasaray ligdeki son 10 maçında hiç kaybetmedi  Galatasaray yenilmez
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 16/03/2020 Eskişehirspor 1 - 4 Adana Demirspor
 16/03/2020 Altınordu 1 - 1 Balıkesirspor
 15/03/2020 Osmanlıspor FK 1 - 1 Giresunspor
 15/03/2020 Akhisarspor 0 - 0 BB Erzurumspor
 15/03/2020 Adanaspor 1 - 1 Keçiörengücü
 15/03/2020 Menemenspor 2 - 2 İstanbulspor
 15/03/2020 Hatayspor 2 - 0 Ümraniyespor
 14/03/2020 Bursaspor 1 - 1 Boluspor
 14/03/2020 Fatih Karagümrük 2 - 2 Altay
 26/04/2020 İstanbulspor - Osmanlıspor FK Osmanlıspor FK ligdeki son 5 maçında hiç kazanamadı  İstanbulspor yenilmez
 26/04/2020 Bursaspor - Menemenspor Menemenspor ligdeki son 6 maçında hiç kazanamadı  Bursaspor yenilmez
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 22/03/2020 Elazığspor 0 - 0 Ankara Demirspor
 18/03/2020 Van Spor 2 - 1 Ergene Velimeşe
 15/03/2020 Bodrumspor 0 - 1 Bandırmaspor
 15/03/2020 Kardemir Karabükspor 0 - 1 Niğde Anadolu FK
 15/03/2020 Ergene Velimeşe 0 - 3 Tuzlaspor
 15/03/2020 Van Spor 0 - 1 Sakaryaspor
 15/03/2020 Sivas Belediyespor 0 - 3 Kastamonuspor
 15/03/2020 Kahramanmaraşspor 0 - 1 Kırşehir Belediyespor
 15/03/2020 Uşak Spor 3 - 0 Elazığspor
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 18/03/2020 Artvin Hopaspor 0 - 1 Sultanbeyli Bld.
 18/03/2020 Yomraspor 1 - 0 Serik Belediyespor
 15/03/2020 Kızılcabölükspor 1 - 0 Erzin Spor
 15/03/2020 Manisaspor 0 - 4 68 Aksaray Belediyespor
 15/03/2020 Serik Belediyespor 0 - 0 Düzcespor
 15/03/2020 Sultanbeyli Bld. 2 - 2 Silivrispor
 15/03/2020 Çatalcaspor 1 - 1 24Erzincanspor
 15/03/2020 Tokatspor 1 - 2 1928 Bucaspor
 15/03/2020 Artvin Hopaspor 2 - 1 Çankaya FK
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
Henüz anket oluşturulmamış.
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI